Sestavine:
1 srednje velika cvetača
pol srednje velike hokaido buče
2 manjša korenčka
2 stroka česna
pest svežega peteršila
pol čebule
rdeča paprika
poper
sol
olivno olje
Priprava:
Hokaido bučo olupimo in zrežemo na manjše koščke. Korenje operemo in zrežemo na manjše koščke. V srednje velik pekač damo peki papir in vanj položimo bučo in korenje. Česen zrežemo na majhno in damo v pekač k buči in korenju. Začinimo s soljo in poprom, prelijemo z olivnim oljem, pomešamo z rokam in pečemo v pečici na 200 stopinj C okoli 20 minut oz. ko je zelenjava dovolj mehka. Med tem časom cvetačo operemo in jo v mešalniku zmeljemo na majhne koščke. Preložimo v posodo. Ko je zelenjava iz pečice gotova jo vzamemo ven in postavimo na stran. Peteršil in čebulo zrežemo na majhne koščke. Na ponvi pogrejemo malo olivnega olja in popražimo čebulo. Ko ta malo porumeni, dodamo hokaido bučo, korenje, rdečo papriko in sol. Malo pomešamo in pretlačimo zelenjavo. Na koncu dodamo še cvetačo in dobro premešamo. Za piko na i dodamo še svež peteršilj in še zadnjič premešamo. Posrežemo z zeleno solato.
Pa še hiter nasvet. Cvetačo lahko zmeljete že dan poprej in si tako prihranimo čas pri pripravi. Vsi vemo kako je, ko po službi pridemo domov in včasih ni volje, da bi še kuhali. A kot vidite za to, da bi je jedli zdravo in okusno, ne potrebujete veliko. Malo predpriprave, planijanja in kanček dobre volje:)