Osebna rast

Kako vključiti hvaležnost v vsakdanje življenje?

Ko se človek spomni na vse tisto za kar je lahko v svojem življenju hvaležen, se odpre nov prostor v katerem postanejo problemi o katerih razmišljamo majhni saj se zavemo, da je v naših življenjih veliko lepih stvari, ki imajo pozitivni pridih.

Naš um je narejen tako, da hitro pograbimo vse kar je negativno in to preplavi naše mišljenje namesto, da bi se več usmerjali v vse tisto kar je pozitivnega v naših življenjih. Če bi se le vsak dan spomnili na vse tisto za kar smo lahko hvaležni, bi svoje življenje obogatili z pozitivno energijo, ki bi nam skozi čas prinesla še več tistih stvari za katere smo lahko hvaležni zato je nujno, da se na to spomnite čim več in tu so štirje načini s katerimi si lahko pomagate in vnesete več hvaležnosti v svoje življenje.

Pišite dnevnik

Vsak večer predno greste spat, si vzemite pet minut časa in si v poseben zvezek, ki ga boste namenili za hvaležnost, zapišete vse tisto za kar ste veseli in hvaležni, da se vam je zgodilo danes. Namreč vsak dan se naučimo kaj novega, ki je vredno naše pozornosti. Lahko smo že hvaležni za majhne reči, kot je nasmešek osebe, ki smo jo srečali na našem sprehodu ali pa tudi neprijetna situacija, ki nas je nečesa naučila. Zapišite si vse za kar ste hvaležni po notranjem občutku in ko boste imeli slab dan, bo ta zvezek pri roki, da vas spomni na vse lepote preteklih dni za katere ste lahko hvaležni. Takoj se boste počutili bolje in vaš duh bo dobil pošiljko pozitivne energije.

Začni dan s hvaležnostjo

Pravijo, da se dan pozna po jutru in res je tako. S kakšno energijo začnemo dan, se pozna vse tja do večera zato je zjutraj pametno izbirati lepe misli in začeti dan hvaležno. Ko se zjutraj zbudite se zahvalite za to, da ste živi in zdravi in da imate topel dom v katerem se lahko zbudite vsak dan. Veselite se dneva pred sabo in zaupajte v vesolje. Bodite hvaležni vsako jutro in vesolje vam bo preko dneva dalo še več razlogov za katere ste lahko hvaležni.

Meditirajte o hvaležnosti

Meditacije je sama po sebi odlično orodje s katerim si lahko pomagate, da se vaš um in telo sprostita. V takem stanju je veliko lažje ustvariti vizualizacijske slike in čutiti občutke hvaležnosti. V svoje meditacije vnesite te občutke in pojdite skozi vse za kar ste hvaležni. Naj žive slike preplavijo vašo notranjost in sleherno celico vašega telesa. Tako boste pomagali svojemu umu in telesu do boljšega zdravja.

Govorite o hvaležnosti

Kadar se s kom zapletemo v pogovor, se zadržimo negativne kritike in poskusimo z osebo govoriti o vseh tistih stvareh, ki vas delajo vesele. Če opazite, da sogovornik postaja negativen, ga prijazno usmerite in spodbudite, da vam pove vse tisto za kar je lahko hvaležen on sam. Tako boste od pogovora odšli veliko bolj polni in spočiti in ne utrujeni.

Biti hvaležen ni težko. Potrebno se je nanjo samo spomniti in ti načini vam pri tem lahko pomagajo. Lahko uporabite enega izmed njih ali pa vse v kombinaciji. Odvisno od dneva in vašega počutja. Že ta trenutek lahko vzamete list papirja in sestavite svoj prvi seznam vseh stvari za katere ste lahko hvaležni v svojem življenju. Preberite ga tolikokrat kot se vam zdi potrebno, da boste spoznali, da je v vašem življenju veliko lepih reči in ne samo tistih negativnih, ki vam rade zapolnijo misli.

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

0
0
0
1
0