Osebna rast

Kako živeti zdravo in mirno življenje?

To je večno vprašanje, ki nas preganja na vsakem koraku. Vsi si globoko v sebi želimo občutka izpopolnjenosti. A včasih ne vemo kako naj to ustvarimo?

Je tako!

In zdaj mogoče malo neprijetna resnica. Življenje ne more biti vedno obsijano s soncem in posejano z rožicami. So taki in drugačni dnevi. Eni so lepši drugi malo manj. In to je prva resnica v življenju, ki jo moramo sprejeti, da bi lahko postavili dobre temeljne za naprej. Najboljši nasvet, ki vam ga tu lahko dam je, da dano situacijo sprejmite. Včasih bo težko in vaše telo se bo upiralo a dolgoročno si lahko zadeve zelo olajšate.

Druga resnica je ta, da se morate ampak res morate naučiti pogledati preko svojih priučenih vzorcih razmišljanja, da bi lahko videli druge, sveže resnice, ki vam lahko prinesejo pozitivne spremembe. Najpogostejša napaka je ravno ta, da ne želimo sprejeti drugih resnic in trmasto vztrajamo pri tem kar nam je znano in udobno in ne zatrese našega sveta, ki sloni na njem. Ravno zmožnost odprte glave in gibljivega uma, nam lahko prinese marsikaj dobrega in popravi marsikatero tegobo.

Dobro…Zdaj pa poglejmo kaj je tisto kar je dobro vzeti pod drobnogled in začeti negovati mesta, ki to potrebujejo.

Zdravje je za moje pojme sklep treh najbolj pomembnih komponent, ki vplivajo na to kako se počutimo in kakšno zdravje imamo.

Prva je 100% hrana. V to sem prepričana skoraj tako kot je mehanik prepričan pri izbiri olja za določen tip vozila. Hrana je naše gorivo. Ko postane del našega telesa, se v njem začnejo odvijati določeni kemični procesi, ki ugodno ali pa neugodno vplivajo na naše telo. Prav tako kot določena struktura tal vpliva na dobro ali slabo rast rastline. Če začnemo razmišljati logično in opazovati podobne zakonitosti okoli sebe, nam je hitro jasno, da tudi za naše telo obstajajo enake zakonitosti. Hrana vpliva tudi na naše miselne procese in nas lahko pomirja ali pa ne. Tu bi rada izpostavila živalsko hrano. Ta je namreč obremenjena z veliko negativne energije in strahu, ki po zaužitju postane del nas. Poleg tega pa ruši (med drugimi) kislo-bazično ravnovesje v telesu in je težka za našo prebavo. Zaradi tega smo utrujeni saj naše telo porablja energijo za presnovo. Prav tako pa na energetski ravni zaužijemo ves strah, bolečino, stres…, ki jo je žival čutila pred zakolom. Zato je zame izbira jasna. Rastlinska hrana je carica v prehrani. Polni nas s pozitivno energijo in dobro nahrani naše telo. Je lahka za prebavo in nas ščiti pred marsikatero boleznijo sodobnega časa. Gradiva na to temo je zunaj ogromno. Vse kar se mora zgoditi je to, da postanete malo radovedni in raziščete in poizkusite sami. Nekaj gradiva sem predlagala na koncu moje brezplačne kuharice. Seveda pa je vedno vodilo v prehrani rastlinskega izvora, nepredelana, raznolika in uravnotežena prehrana.

Na drugem mestu je skrb za svoje misli. Skrb za mentalno počutje. Misli so prav tako hrana za telo. Vse barve pozitivnih in negativnih notranjih vzgibom vpliva na naše telo. Tu se je dobro ustaviti in malo pomisliti. Vse okoli nas je energija in brez energije ne bi bilo nas. Vsaka misel prav tako oddaja določeno energijo, ki se odtisne v naše telo. Če so misli in občutki dobri, je to dobro za naše telo, v nasprotnem primeru pa nas dolgoročno ves stres, bolečina, žalost, obup.., lahko privede do bolezenskih stanj. Za svoj um moramo prav tako skrbeti kot moramo skrbeti za svoje telesno gibanje. A po večini ravno tega zanemarjamo. Hkrati pa se ne zavedamo, da je ravno dober fit um tisti, ki nam bo pomagal do dobrega fit telesa. Če bomo notranje zagnani in pripravljeni na spremembe, bomo to tudi dejansko začeli udejstvovati, kar pa bo pozitivno vplivalo na naše telo in zdravje.

Na tretjem mestu pa je seveda dobro staro gibanje. O tem mislim, da ne rabim zgubljati besed saj so nam to trobili že celo osnovno šolo. Vsi dobro vemo, da je gibanje na svežem zraku pomembno. Na splošno telesna aktivnost je pomembna, da bi bili v dobri formi tako telesno kot duševno. Še največ dobimo, če smo telesno aktivni v naravi. Že sam zrak je tam drugačen in sama energija je bolj zdravilna, kar nam da še dodatnih moči.

Kot vidimo ena stvar ne obstaja brez druge in za zdravo in mirno življenje je treba delati. Nič se ne zgodi samo od sebe. Najprej pride ideja, potem motivacija in na koncu delovanje do določenega cilja. In, ko smo v teku in počnemo kar nas veseli, smo notranje izpopolnjeni, zdravi in mirni. A vse je zaman, če pozabimo sami nase in pustimo, da nas življenje živi namesto mi njega.

Torej, če bi radi živeli zdravo in mirno življenje, je čas, da date spremembi prostor v svojem življenju, podrete stene starih prepričanj, se primete dela in začnete graditi nova, pozitivna prepričanja, ki so dobra za vas, vsa živa bitja in planet ter si tako odprete nove možnosti v življenju.

Z ljubeznijo!

Alja

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

1
0
0
0
1