Recepti

Narastek iz prosene kaše in kopriv

Tale recept je pa nastal čisto nekako po svoje. Originalni recept je bil iz tofuja, prosene kaše in ajdove kaše. Ker pa doma nisem imela ajdove kaše in sem ravno nabrala sveže koprive, sem spekla nekaj po svoje in nastal je tale okusen recept. Pa si poglejmo:

Sestavine:

Velik šop svežih kopriv (lahko nadomestite s špinačo)

3. srednje veliki krompirji

1 skodelica prosene kaše

250g tofuja

3 d vode

rdeča paprika

majaron

timijan

sol

Priprava:

Koprive skuhajte v vodi, odcedite in zrežite ali zmeljite na majhne kose. Krompir zrežite na majhne kocke, proseno kašo splaknete pod vodo in tofu zdrobite na majhne kose. Vse sestavine dobro premešate med seboj, dodajte začimbe in še enkrat dobro premešajte. Potem pa dobljeno zmes enakomerno porazdelite po pekaču, zalijte z vodo in pecite v pečici na 200 stopinj C okoli 30 minut oz. toliko, da voda ne izhlapi in je krompir in prosena kaša mehka in kuhana.

To je res zdrav recept, polen hranil in priprava ne vzame veliko časa. Jaz sem bila nad okusom naravnost navdušena. Zraven sem postregla solato iz mladega zelja. Pa dober tek želim:)!

 

 

 

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

2
0
0
0
0