Prehransko svetovanje

Če se počutiš slabo, nimaš energije, si depresivna, brezvoljna, imaš slabo prebavo, preveč kilogramov, si želiš živeti bolj zdravo, imeti bolj zdravo telo, manj prehladov in viroz ali urediti neko zdravstveno težavo, ki jo že imaš….potem je moje prehransko svetovanje, ki bazira na več kot desetih letih mojih izkušenj in raziskovanj zagotovo zate!

Moja želja je, da te motiviram in te usmeriti na novo prehransko pot, ki bo tvojemu telesu prinesla vitalnost in dolgoživost.

Želim si, da bi tudi ti lahko pozabila na težave kot so utrujenost, slaba prebava, težave s kožo, glavoboli, ponavljajoči prehladi in viroze, slab spanec, visok krvni tlak, megla v glavi, brezvoljnost, telesne bolečine, visok holesterol, sladkorna tipa 2 in druga morebitna stanja, ki ti onemogočajo, da bi živela kvalitetno.

Zagotovo veš, da če nisi telesno ok, potem trpi celotna kvaliteta tvojega življenja. Zato je tvoje zdravje zelo pomembno!

In zelo pomembno je, da skrbiš sama za sebe. Prehrana je zelo pomembna pri grajenju tvojega dobrega počutja. Želim ti pokazati pot kako sem sama in mnogi ljudje po svetu, izboljšala svoje počutje preprosto tako, da sem v svoje vsakodnevne obroke začela vnašati več hrane rastlinskega izvora kot so sadje, zelenjava, žita in stročnic.

Moja pot odkrivanja drugačne prehrane se je začela že v otroštvu in že od malih nog sem malo drugače gledala na stvari. Svojo zgodbo o moji poti spremembe ti zaupam malo kasneje, zato le ostani z mano do konca.

Ta trenutek bi ti zaupala samo to, da sem svoje zdravje in kvaliteto svojega življenja zelo izboljšala, ko sem se odločila za rastlinsko prehrano in vse kar delim s teboj, sem najprej preizkusila na lastni koži.

… in tako me je pot pripeljala do tu:)

Ker sem po naravi zelo radovedna in željna znanja, sem se zakopala v knjige, članke, predavanja in raziskala, kaj je na polnovredni rastlinski prehrani tako čarobnega in zdaj lahko to znanje delim s teboj, da boš tudi ti lahko zadovoljna v svojem telesu, se rešiš slabe prebave, utrujenosti, odvečnih kilogramov, negativnih misli, nesrečnih občutkov ali kakšne drugega zdravstvenega ali čustvenega stanja za katerega lahko ocenim, da ti lahko pomagam.

Sama sem si ustvarila svojo pozitivno izkušnjo in zdaj si ti na vrsti, da narediš za sebe in svojo kvaliteto življenja enako:)

Velikokrat se niti ne zavedamo kakšen vpliv ima dejansko hrana na naše zdravje in počutje.

A je prav prehrana je tista s katero si deliš nekaj zelo intimnega in osebnega. Ta postane del tebe, tvojih misli. V tebi se odvijejo različni kemični procesi, ki imajo nek končni rezultat za stanje tvojega telesa. Lahko pozitivne ali pa negativne. Odvisno od tega kakšno hrano izbiraš vsak dan.

Seveda je malo odvisno od tega v kakšnem zdravstvenem stanju si, koliko močno imunost imaš ter koliko počneš ostalih stvari kot so gibanje, dovolj spanja, druge duhovne vaje, kako hitro bo tvoje telo zaradi slabih prehranskih navad, začelo kazati, da nekaj ni ok.

Torej zakaj ne bi že vzela v roke svoje zdravje in počutje in za vedno rekla adijo tisti zoprni utrujenosti, nezadovoljstvu, napenjanju v trebuhu, premalo obiskov toaletnega prostora ali zoprni bolečini, utrujeni koži…?

In ne, ni ti treba porabiti toliko ur kot sem jih porabila jaz, da sem se o  polnovredni rastlinski prehrani naučila toliko. Na osebnem prehranskem posvetu ti lahko predam veliko svojega znanja in te opremim za novo prehransko pot, da boš lahko takoj začela in imela ob tem mojo podporo.

Moj prehransko svetovanje je osnovano na polnovredni rastlinski prehrani z znatnim zmanjšanjem dodajanj rastlinskih olj. Prav tako sem prisotna s teboj s vso svojo intuicijo in empatijo.

Pa predno se ustrašiš!!!

Naj ti povem, da to ne pomeni, da moraš iz danes na jutri pozabiti na vso hrano živalskega izvora in preiti na rastlinski pogon čez noč!! Zavedam se, da je to težko. Bistvo je, da nekje začneš spreminjati svoje obroke in si tlakovati pot k boljšemu zdravju in počutju.

Moj prehranski posvet je zasnovan tako, da ti podam smiselne usmeritve, ostalo je odvisno od tebe in tvojih želja in ciljev.

Kako pa sem prišla do take prehrane sama?

Brez mesa živim že svoje življenje od šestega leta starosti. Kot majhna punčka sem čutila, da meso ni zame in tako sem normalno zrasla v odraslo žensko. Vedno sem bila dokaj zdrava a sem imela malo problemov z aknami, kak kilogram preveč, ne najbolj optimalno prebavo in premalo energije.

Ko sem se pogledala v ogledalo, si enostavno nisem bila najbolj všeč. Priznam!

Potem pa me je etika ponesla v svet rastlinske prehrane. Danes sem že več kot deset let na tej prehrani in še nikoli se nisem počutila bolje kot sedaj. Moje telo se je čisto preoblikovalo in zdaj lahko rečem, da ko se pogledam v ogledalo, mi je všeč kar vidim. Imam veliko več energije, potrebujem manj spanja, se zbujam veliko bolj spočita, redno obiskujem wc in ne zbolim kar tako (včasih sem imela sezonske prehlade, zdaj tega ni več). Prav tako sem z dobro življenjsko energijo začela več telovaditi, rada izvajam dihalne vaje in meditiram. Veliko pa delam tudi na pozitivnem razmišljanju in osebni rasti. Prepričana sem, da me je na tej poti podprla prav sprememba prehrane saj mi je dala energijo in neko mirnost, voljo, svetlobo s katero delam vsak dan.

Tudi ti lahko najdeš več življenjske energije tako, da dobro prehraniš svoje telo in tako uresničiš sama sebe ter zaživiš vitalno in bolj zadovoljno.

Ker sem pri sebi začela opažati vse te pozitivne lastnosti, sem se želela poglobiti v to zakaj neki se počutim toliko bolje in zato sem zadnjih deset let študirala o polnovredni rastlinski prehrani ter si nabrala znanje o tem kako deluje naše telo ob živalski in kako ob rastlinski. Spoznala sem, da ima rastlinska prehrana veliko koristi za moje zdravje in zdaj to znanje želim predati naprej in pomagati tudi tebi in tvojim bližnjim do zdravega življenja kjer je bojazen pred zdravstvenimi stanji današnjega sveta veliko manjša.

Ta se po rezultati študij zmanjša kar za 70%!!!

Pa naj ti samo položim na srce. Vse se da spremeniti. Potrebuješ le 21 dni, da spremeniš svoje prehranske navade.

Pa si skupaj poglejva kakšne prednosti ti prinaša polnovredna rastlinska prehrana:

 • tvoje počutje bo bolj lahkotno,
 • imela boš več energije za vsakodnevna opravila,
 • izboljšanje imunskega sistema (zelo pomembno!!!),
 • manj sezonskih prehladov in viroz,
 • hitrejše okrevanje po obolenjih,
 • boljša in redna prebava,
 • izguba kilogramov na zdrav in varen način,
 • boljši spanec,
 • odlična preventiva proti novodobnim boleznim kot so visok krvni tlak, povišan holesterol, sladkorna tipa 2, rak, srčno žilna obolenja, avtoimuna stanja…(verjetnost se zmanjša kar do 70%)
 • če že trpiš za kakšno novodobno boleznijo, se ta lahko ob doslednosti zdravega rastlinskega prehranjevanja odpravi ali zelo omili,
 • bolj srečne in čistejše misli,
 • več motivacije in dobrega počutja…

…pa sigurno bi lahko še kaj naštela…

Torej kot vidiš je veliko koristi za tvoje zdravje in počutje in verjemi mi, da je obilo dobrih jedi ob katerih boš lahko uživala.

Če ne bi bila v to prepričana sama, ti ne bi pisala teh besed in nudila prehransko svetovanje za katerega vem, da ti lahko tako zelo spremeni življenje.

Torej si pripravljena na spremembo?

Pa si poglejva kaj te čaka v mojem prehranskem posvetu:)

 • najprej zame izpolneš vprašalnik iz katerega vidim kje se trenutno nahajaš,
 • iz vprašalnika razberem kje so pasti v tvoji prehrani in to skupaj pregledava,
 • razložim ti zakaj ti priporočam rastlinsko prehrano in zakaj ti priporočam, da živila živalskega izvora zmanjšaš ali odstraniš (čisto odvisno od tebe, tvojega stanja, sposobnosti in želja),
 • poleg tvoje prehrane, se osredotovčiva še na tvoje dnevne navade in jih izboljšava tam kjer je to potrebno (dodelim ti koristne vaje za dobro počutje in srečen um-vaje delaš po lastni želji),
 • skupaj si pogledava seznam živil na rastlinski osnovi, ki ti jih priporočam,
 • Skupaj določiva okviren plan in način kako boš najlažje stopila na novo prehransko pot, da bi bila lahko čim bolj uspešna,
 • v naslednjih 21. dneh sem ti na voljo za vprašanja preko maila in ti priznam en klic preko telefona gratis.

Poleg vsega pa ti po koncu svetovanja popolnoma brezplačno podarim mojo eknjigo

Dober dan zdravje-Vodnik k polnovredni rastlinski prehrani (več o eknjigi pa tukaj)


Moje prehransko svetovanje je lahko res nekaj posebnega saj pri svojem delu združujem tako tvoj fizični aspekt tebe in pa tudi čustveno/duhovni aspekt tebe saj se zavedam, da se to dvoje povezuje na vseh ravneh in ti želim ponuditi nek celosten pristop k tvoji spremembi prehrane, ki bo na koncu postalo tudi sprememba tvojega življenja. 

Rastlinska prehrana je meni osebno prinesla veliko boljšo samozavest saj se je moje telo spremenilo in mi je danes čisto všeč tako kot je, moj um se je umiril, postala sem bolj mirna, bolj povezana sama s seboj, bolj empatična in ljubeča do sebe in okolice in še mnogo več. In ker sama vidim kaj lahko človek vse spremeni, če le pokaže malo volje in se je pripravljen spreminjati, si to želim tudi zate.

Ni ti potrebno čepeti v neki luknji nelagodja. Nad njo je vedno svetloba in želim ti do tja pomagati:)))

Časovni okvir vsakega sestanka ni določen saj je vsak posameznik drugačen in ima različno veliko predznanja in vprašanj, ki si tekom svetovanja pojavljajo. Nek približen okvir je 1h trajanje posveta a nikar naj te ne skrbi, da bo posvet dražji, če bova trajal kakšne pol ure več:)

Ko se odločiš za posvet pri meni se bo ta končal, ko se počutiš dovolj suvereno in veš da lahko nadaljuješ sama, brez mene. Seveda pa se vprašanja pojavijo naknadno in takrat ti bom preko emaila vedno na voljo in ti bom tudi, ko bova končali odgovorila na tvoje vprašanje/dilemo:))

Želim si, da tisto kar je bilo dokazano znanstveno (ja tudi znanost je dokazala dobrobit polnovredne rastlinske prehrane) in tisto o čemer priča moja izkušnja in izkušnje mnogo ljudi po sveti o tem kako jim je tovrstna prehrana povrnila zdravje in pomagala do izgube kilogramov in še več, spoznaš tudi ti:).

Če čutiš, da je to za tebe in želiš to preizkusiti, mi prosim piši na alja.aljancic@gmail.com in na voljo sem ti za vsa dodatna vprašanja, in možne termine prehranskega svetovanja.

Na tej povezavi si lahko pogledaš moje sprostilne storitve:), v kolikor te tudi to zanima:)

Na mojem blogu lahko najdeš kar nekaj prispevkov na temo polnovredne rastlinske prehrane, ki jih zate ustvarjam čisto brezplačno:)

Lahko postaneš tudi del moje YouTube skupnosti kjer ustvarjam različne video vsebine na temo zdravja in osebne rasti.

Zelo mi je pomembno, da s tabo delim tudi veliko brezplačne vsebine in ti tako pomagam.

Z ljubeznijo!

Alja

1
0
0
0
0