Lifestyle

Prijetno sodelovanj pri projektu Zgodbe veganov

Nekega prijetnega večera je na moj fb klepetalnik priletelo prijetno vabilo. Bilo je s strani ekipe veganov, ki se trudijo širiti glas veganstva med širšo publiko. Povabili so me na intervju, da predstavim svojo zgodbo kot veganka. Seveda sem z velikim veseljem privolila!

Ko sem jih spoznala sem hitro videla, da so to zelo prijetni ljudje odprtih glav, ki so uspeli pogledati onkraj meja in spoznali, da naše navade niso ravno vedno nedolžne. Začutili so, da morajo nekaj narediti za tiste, ki nimajo glasu in začeti širiti vegansko način življenja. Tako so začeli s projektom Zgodbe veganov. Z njim želijo povezati slovenske vegane in jih skozi video intervjuje predstaviti širši publiki naše prelepe zelene dežele.

Namreč dejstvo je, da je veganstvo še vedno nek tabu med ljudmi a ta tabu se počasi razbija in premika v pravo smer.

Vedno več je ljudi, ki se začenjajo zavedati, da je živalska prehrana kruta do živali in posledično agresivno vpliva na zdravje našega planeta in na koncu na nas same. Ravno MI pa smo tisti, ki lahko tem podjetjem, ki počnejo krutosti z nedolžnimi bitji rečemo NE in nehamo kupovati njihove izdelke. Tako lahko v prihodnje doprinesemo k oblikovanju bolj strpne, sočutne in zdrave ponudbe na trgu, ki ne vključuje trpljenja živali. In že samo to kaj jemo zagotovo skozi čas lahko prinese veliko pozitivnih sprememb. Imamo moč, da sooblikujemo svet okoli nas. A na nas je ali bomo pripravljeni spremeniti svoje navade in zamenjati vsa prepričanja, ki jih imamo v zvezi z hrano?

Ravno projekt Zgodbe veganov pa je tisti, ki bo razbil marsikateri mit o veganski prehrani in pokazal  resnične zgodbe iz vsakdanjega življenja ter tako dosegel  tiste, ki še niso vegani, jih spodbuditi, motivirati in pokazati, da je veganstvo način življenja, ki prinese veliko miru in sočutja med živali, zdravi planet in nam daje obilo zdravja in dobrega počutja.

Vabim vas, da jim sledite na njihovi fb strani tukaj. Vsak četrtek ob 18h izide nov intervju. Všečkajte stran in bodite na tekočem.

Za sam začetek pa vas vabim, da si  vzemite malo časa in si ogledate moj intervju. Upam, da vas bo navdihnil in prosim, da delite in tako pripomorete k širjenju veganstva.

 

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

0
0
0
0
0