Protibolečinska masaža hrbta

Zdrava hrbtenica in obremenitve sodobnega sveta

Danes skoraj da ni človeka, ki ne bi potarnal nad občasnimi ali ponavljajočimi bolečinami v hrbtenici. Tempo sodobnega človeka žal ni več naraven in slehernega posameznika vodi v nepravilno držo, ponavljajoče gibe, dvigovanje težkih bremen ki pustijo posledice na celotnem zgornjem trupu in se odražajo kot bolečine v hrbtenici in vratnem predelu.

Ker živimo zelo hitro in v tem tempu pozabimo skrbeti za sebe, so težave s hrbtenico že zelo razširjen problem sodobnega sveta. Tako mišice hrbtenice postanejo kronično napete in bolečine redna spremljevalka vašega vsakdana. Zdravje hrbtenice pa je tako vitalen in pomemben del vašega življenja in zato je zelo pomembno, da skrbite za hrbtenico z rednim gibanjem in obiskom masaž.

Stres in negativna čustva nalagamo v hrbtenico?

Vsakemu je jasno, da fizično delo in nepravilni gibi obremenjujejo hrbtenico. Malo manj znano dejstvo pa je, da stres in negativna čustva prav tako obremenjujejo hrbtenico. To je pokazalo že nemalo raziskav. Stres je denimo eden od povzročiteljev, da se mišice zakrčijo. Ker pa včasih nikakor ne znamo pretrgati kroga stresa in negativnih misli in čustev, se napetosti samo kopičijo in hrbtne mišice tako dobivajo vedno manj hranil in kisika.

Kako mi masaža hrbta lahko pomaga?

Masaža takšna ali drugačna je ena najboljših metod za lajšanje stresa in telesne napetosti, ki lahko povzročijo ali okrepijo bolečine. Pri masaži se namreč znatno poveča krvni pretok v predele mišic in tako se lahko prizadeta, napeta mišica zopet napolni s krvjo in tako s kisikom in hranili in se znebi strupov, ki zastajajo v tkivu. Prav tako pa dotik maserja razelektri, občuti okolico, sočloveka…dotik ima zelo velik psihološki učinek kar je zelo dobro za mentalno zdravje.

Torej masaža hrbta vam bo prinesla razbremenitev bolečin, lajšanje stresa in pomirjenost in z njo optimizem in srečnejše občutke.

Moj pristop k masaži:

Sama pri masaži dam velik pomen na močen pritisk s katerim pridem v globino mišice. Med masažo sem pozorna na to, da površina kože pordeči in postane topla kar je pokazatelj, da je se je v mišici vzpostavila prekrvavitev in se je tako izmenjava kisika, hranil in strupov začela. Na takšen način pri stranki dosežem sprostitev bolečine in olajšanje napetosti na fizičnem nivoju in olajšanje stresa in tako slabega počutja na umskem nivoju. Med masažo obdelam celoten predel hrbta in vratu in poskrbim, da stranka masažo čuti in se ob njej sprosti. Seveda vedno skrbim, da ni bolečina med masažo prevelika in se stranka lahko sprosti in uživa med samo razbremenitvijo hrbtnih mišic.

Učinki masaže:

FIZIČNO TELO

-povečanje metabolizma tkiva

-raztesanje in sproščanje napetih mišic

-zmanjšanje bolečin

-mišicam vrne gibljivost in elastičnost

-pospešuje izločanje škodljivih snovi (strupov) iz mišičnega tkiva (izboljšanje limfnega obtoka)

-pospešuje krvni pretok v mišici in tako oskrbo s kisikom in hranili (izboljšanje krvnega obtoka)

-zmanjša se otekanje in izboljša mišična zmogljivost

-popravi se drža in mišični tonus

-ogretje kože: le ta je bolj elastična, vitalnain mehansko odporna

-zmanjšanje zatrdlin in zlepljenih tkiv

-sprostitiev ali poživitev centralnega in perifernega živčnega sistema

-izboljšanje respiratorne funkcije

-znižanje krvnega tlaka in frekvenca srčnega utripa

-izboljšanj dotok energije

-okrepi se imunski sistem

-in drugi učinki

MENTALNO TELO:

-sprosti telo in duha

-zmanjša duševne napetosti

-izboljša spanje

-povzroči duševno relaksacijo

-poveča pozornost in fokus

-zmanjša strah

-poveča občutek dobrega počutja

-izboljša samozavest in mnenje o sebi

-poveča zavedanje telesa

-izboljša kreativno izražanje

Zelo pomembno je, da poskrbite za svojo hrbtenico in si vzamete čas za sebe. Masaža je popolnoma naravna in neinvazivna metoda odpravljanja stresa in napetosti iz hrbtnega predela in učinek je lahko viden že takoj po masaži. Stranke se po masaži počutijo zelo dobro in sproščeno.

Protibolečinska masaža hrbta: 20 eur, 30min

Protibolečinska masaža hrbta z mazilom smrekove smole: 30eur 45min

Dodatna masaža rok ali nog: 5eur 10min

Masaže izvajam v Tržiču. Za več informacij sem vam na voljo na tel: 040/168-909

2
0
0
0
0