Refleksna masaža stopal

Kaj je refleksna masaža stopal?

Refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopal sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Izhaja iz predpostavke, da so noge mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Celotne noge so prekrite s točkami, ki so povezane z določenimi delimi telesa (organi, organski sistemi) in skozi njih se odraža stanje posameznih delov telesa. Kadar so točke boleče ali je moč zatipati sečne kristalčke, odebeljeno tkivo je to znak, da je tisti del organizma obremenjen in na njem nastaja blokada, ki je sprva lahko zgolj energetska in še ne pomeni nujno manifestirane bolezni. S pritiskom na cone sprožimo odziv (refleks) v ustreznem delu telesa in tako uravnavamo njegovo delovanje in tako posledično delovanje celotnega organizma.

Pri masiranju refleksnih con želimo harmonizirati motene energetske tokove. Refleksna masaža stopal ni metoda s katero postavljamo diagnoze ampak lahko samo zatipamo obremenjenosti, ki že dolgo trajajo ali šele nastajajo in je tako to metoda s katero lahko odlično skrbimo za preventivo ali pa kurativo kadar so težave že nastale.

Refleksoterapija je preventivna in kurativna metoda

Vedno je veliko bolje skrbeti za sebe in svoje zdravje še predno se težave pojavijo (preventiva) in refleksna masaža stopal vam lahko pri tem pomaga. Masiranje refleksnih točk na stopalih spodbuja energetski in krvni pretok do vseh organov in organskih sistemov v telesu, kar jih krepi in skrbi za njihovo ravnovesje. Prav tako se moramo zavedati, da naše zdravje ni ravna črta saj smo na dnevni bazi izpostavljeni stresu, naglici, obveznostim, nepravilni prehrani, premalo gibanja, utrujenosti…, zaradi katere naše telesno in duševno ravnovesje vedno niha in neugodno vpliva na celoten človeški organizem in tako negativno vpliva na zdravje posameznika. Stres in napetost povzročata višji srčni utrip, začasno blokado prebavnega sistema, zoženje krvnih žil in s tem pretok krvi. Tako telo ne dobi dovolj kisika in drugih hranil ter prav tako ne more učinkovito odstranjevati strupov iz telesa, ki tam zastanejo in povzročajo težave. Z refleksno masažo stopal vodi v sprostitev, poveča krvni pretok in s tem oskrbo celic s kisikom in hranili.

Refleksna masaža stopal pa je tudi zelo dobra, ko težave že imamo (kurativa) in lahko uspešno blaži naše manjše vsakodnevne tegobe kot so utrujenost, nespečnost, slaba prebava, bolečine v mišicah… in/ali dopolnjuje medicinsko zdravljenje pri kroničnih in akuntnih obolenjih (pomaga pri hitrejšemu okrevanju, blaži bolečine…)

Učinki refleksne masaže so:

-pospešuje krvni obtok in s tem oskrbo celic s kisikom in hranili

-spodbuja delovanje limfatičnega sistema (limfa je pomembna pri odplavljanju škodljivih snovi iz telesa in pri obrambi organizma)

-pospešeno odpljavlja strupene snovi iz telesa/deluje razstrupljevalno (čez limfo, ledvica, črevesje, kožo)

-spodbuja in krepi delovanje imunskega sistema

-pomirja avtonomni živčni sistem, ki deluje brez naše volje (ob stresu adrenalin spremeni naravne ritme: pospeši bitje srca, zoži žile)

-spodbuja ustvarjalnost, produktivnost, in koncentracijo

-ugodno vliva na naše odnose navzven (blaži hiperaktivnost in agresijo)

-pomirja bolečine…

Pri čem lahko refleksna masaža stopal pomaga?

Spisek vseh indikacij je dolg in bom izpostavila samo nekatere najbolj pogoste:

-alergije, senen nahod, bronhitis, vnetje obnosnih votlin, vnetje mandljev in žrelnice

-glavobol, migrene

-limfni zastoj

-motnje v delovanju ščitnice

-bolečine v rokah, nogah

-artritis, obolenje sklepov, revma

-motnje srca in ožilja,

-nizek ali povišanj krvni pritisk

-sladkorna bolezen

-težave pri menstruaciji, neplodnost

-ledvične bolezni, bolezni žolčnika, težave s prostato, razdražljiv, vnet mehur

-zaprtost

-hiperaktivnost pri otrocih

-multipla skleroza, parkinsonova bolezen, alzheimerjeva bolezen, epelepisija in podobna stanja

POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšno je običajno počutje po refleksni masaži stopal?

Počutje je lahko različno. Refleksoconska masaža stopal navadno prinese tako globoko relaksacijo telesa, ki ugodno vpliva na sprostitev psihične napetosti kot boljšo prekrvavitev telesa, ki omogoča, da se celice napolnijo s kisikom in hranili, zato so nekateri ljudje po masaži rahlo utrujeni in se jim prileže počitek, spet drugi pa polni energije (slednji imajo lahko v noči po masaži nemiren spanec).

Kako pogosto na refleksno masažo stopal?

Na refleksno masažo stopal lahko hodimo redno in tako skrbimo za preventivo. V kolikor nimate resnejših težav, je priporočljivo, da masažo naredimo 1x na mesec. V kolikor pa imate kakšne zdravstvene težave, pa je smiselno narediti kuro z rafleksno masažo stopal in hoditi na masažo 1x tednsko nekaj ponovitev (od 4 do 6 ponovitev)

Refleksna masaža stopal je naravna metoda, neinvazivna metoda uravnovešanja telesa in vam lahko na dolgi rok prinese bolj krepko zdravje, je odlična za zmanjšanje stresa kar vam bo na dolgi rok prineslo več notranjega miru in zadovoljstva.

Trajanje refleksne masaže stopal: 60min

Cena: 25eur

Masaže izvajam v Tržiču. Za več informacij sem na voljo na tel: 040/168-909

2
0
0
0
0