Recepti

Veganski jagodni cmočki

Veganski cmočki so zelo enostavni za pripravo in za po vrhu še zelo dobra potešitev apetita po sladkem. Nadevamo jih lahko znova drugače, s kakšnim okusnim sadjem in poiščemo svoj najljubši nadev. In te nam bodo zagotovo dobro uspele tudi, če jajca izpustimo. V bistvu se včasih sprašujem, zakaj bi sploh dodajali jajca v ta recept, saj tudi brez njih struktura naših cmočkov super trdna. Upoštevati je treba le nekaj ključnih skrivnosti dobre strukture:

  • Ko krompir skuhamo, ga dobro pretlačimo, da je brez grudic olupimo in pustimo, da se ta dobro ohladi. To je ključnega pomena za dober končni rezultat!!!
  • Naše testo mora biti na koncu, ko je gotov mehak in se ne lepi preveč na prste. Dobiti moramo lepo, nelepljivo žogico.
  • Pazimo, da jih ne razkuhamo. Ko priplavajo na površje, so gotove.

Kaj potrebujete za cmočke:

4 srednje velike krompirje

1 skodelico in pol moke (po potrebi dodamo več moke toliko, da se testo ne lepi na prste)

200g svežih jagod, narezanih na koščke

Kokosov sladkor

Priprava:

Krompir skuhamo v lupini. Ko je gotov ga olupimo, pretlačimo in dobro ohladimo. Ko je ta ohlajen, mu dodamo moko in začnemo gnesti in oblikovati testo. Če se nam testo še vedno lepi na prste, dodamo še malo moke toliko, da dobimo nelepljivo, okroglo zmes.

Od celotne količine testa odtrgamo manjši del oblikujemo okroglo, ploščato testo. V sredino nadevamo že predhodno narezane jagode in jih zavijemo v kroglico. Postopek ponavljamo, dokler časa nam ne zmanjka testa.

Na ognju segrejemo vodo do vretja in zmanjšamo temperaturo, da voda zmerno vre. Vodo solimo in cmočke položimo v posodo. Ti so kuhani, ko priplavajo na vrh. To traja približno 10 minut.

Zdaj pa lahko cmočke daste na krožnik, posujete z malo kokosovega sladkorja in uživate v jedi:)

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

1
0
0
0
0