Osebna rast

Življenje je podobno plezanju na goro. Preberi zakaj!

Včasih je življenje lažje razumeti, če si ga poskušamo razložiti na enostaven način, s primerjavo. Danes bom pisala o ciljih in za primerjavo bom vzela pohod na vrh gore. Pa si obujmo čevlje in pojdimo!

Zdaj pa si predstavljajte, da stojite pred goro. V mislih imate to, da dosežete vrh in uživate v prekrasnem razgledu. Malo vas stiska ker je pred vami težka pot in niste ravno prepričani ali boste zmogli. Vseeno se odločite, da boste zaupali vase in naredite prve korake. Pot se vzpenja počasi. Nekateri predeli zahtevajo več vaše energije in moči. Med potjo naletite na ovire in poiskati morate nove poti, ki vodijo do vrha. Včasih se počutite, da bi najraje odnehali in se vrnili v udobje doline. Kljub vsemu se odločite, da boste pot nadaljevali. Skozi ves trud in napor naposled le dosežete vrh. Dobro se zavedate koliko truda ste vložili v pot in zdaj veste, da je bil vsak korak vreden vaše pozornosti. Razgled pred vami je čudovit. Počutite se mogočne in končno vam je jasno, da je bilo vredno vložiti ves trud v hojo proti cilju in da se je resnično obrestovalo!

Zdaj pa vaš vzpon na goro primerjajmo z vašim življenjem.

Gora je nek cilj, ki bi ga radi dosegli in pot na goro so vse tiste dejavnosti, ki jih morate izvesti, da bi prišli do cilja, vrh gore pa je uresničitev cilja. In prav tako kot je težko plezati na goro, je prav tako težko dosegati zastavljene cilje. Potrebno je biti predan, vztrajen, motiviran in se včasih odpovedati kakšni stvari. A, če je cilj jasen, je tudi pot lažja saj vemo kam gremo in smo pripravljeni na vse ovire, ki nas na tej poti čakajo.

Pod goro v dolini je življenje udobno in misel na odpravo proti gori je včasih strašljiva. A, če ostanemo v dolini tvegano povprečno sivino in obžalovanje, ko se bo naše življenje približevalo koncu. Če pa se opogumimo in si že danes nadenemo pohodne čevlje ali drugače rečeno, če si že danes postavimo cilje in začnemo stremeti proti njim, bomo počasi nekam prišli in vplivali na potek našega življenja.

Strah vas naj ne bo poti, ki vodi proti cilju ampak tega, da ne bi živeli svojega življenja. Bodimo iskreni. V večni življenje živi ljudi in ne obratno. Včasih je to lažja izbira a dolgoročno ne najboljša. Zato so cilji v življenju zelo pomembni. Dajo nam smisel in usmeritev. Tako postanemo bolj zadovoljni z življenjem in naš obstoj ima nek smisel. Zato je pomembno, da naredite te tri stvari:

Razmislite kaj želite od življenja in kje se vidite čez pet let?

Notranji razmislek o tem kaj želimo od življenja in iskanje svojega življenjskega poslanstva je zelo pomembno. Le na tak način si bomo lahko ustvarili življenje, ki ga je vredno živeti. Če ne veste kaj naj bi to bilo, pa predlagam, da začnete preizkušati vse kar vas zanima in tako boste počasi našli svojo strast. Lahko začnete enostavno tako, da berete knjige na določeno temo, se udeležite delavnic, izobraževanj, itd. Če se boste spraševali in iskali odgovor, ga boste prej ali slej tudi prejeli. Vedno, ko smo v vprašanju odgovor pride saj imamo tako vrata odprta in vesolje nam bo z veseljem pomagalo.

Katere so tiste dejavnosti, ki jih lahko začnete uresničevati že danes?

Jasno je, da že jutri ne moremo odpreti podjetja in začeti svoj posel a lahko začnemo z načrtovanjem. Vse kar potrebujemo je obilo motivacije, potrpljenja in časa. Vedno so stvari, ki jih lahko začnemo izvajati, da bi hitreje prišli do cilja, pa naj si bo to kupčkanje denarja, učenje, povezovanje z ljudmi, ki nam lahko pomagajo, itd. Vesolje bo videlo vaš trud in vam priskočilo na pomoč. Vse kar morate storiti vi je to, da ne obupate tako kot pohodnik ne obupa nad goro katere vrh bi rad dosegel.

Začnete izvajati dejavnosti, ki jih v tistem trenutku lahko in počasi nadgrajujete svoje delo

Ko veste katere so tiste dejavnosti, ki vam bodo pomagale do cilj, je čas, da zavihate rokave in po svojih zmožnostih začnete izvajati te dejavnosti. Tu boste morali biti dosledni in vztrajni. Vsak neuspeh naj vas ne potre ampak da nov zagon. Neuspehi so samo pokazatelj kako se določena stvar ne opravi in dobro izhodišče za učenje kako določeno stvar narediti prav. In imejte v mislih, da brez truda in dela ne gre. Le z delom in trudom boste prišli na cilj. In včasih se boste vmes zelo zabavali, včasih malo manj a takšno je življenje. Ko pa boste na cilju takrat bo ves trud pozabljen in zamenjalo ga bo zmagoslavje. In za to se je v življenju vredno truditi.

O ciljih sem govorila tudi v svoji knjigi. Če bi si knjigo radi prebrali si jo lahko izposodite ali kupite. Več o knjigi najdete tukaj.

Za konec bi vam rada povedala še to, da ima vsak med vami v sebi talent. Poiščite ga in mu sledite. Tako boste uresničili svoja namen na zemlji in živeli bolj izpopolnjeno.

Article written by:

V življenju rada iščem naravne rešitve, ki pomagajo do boljšega počutja in skrbi za živali in okolje.

3
0
0
0
0